by

Εκδρομή στη Συρία

5-11/05/2010

1η ΗΜΕΡΑ (5/4)
Συγκέντρωση το απόγευμα (17:30) στο αεροδρόμιο των Αθηνών, επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για τη Δαμασκό της Συρίας στις 19:30, μέσω Κων/πολης. Άφιξη και μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ (6/4)
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την θρυλική Παλμύρα, αρχαία πόλη που είναι κτισμένη στην καρδιά της ερήμου. Στάση στην Μααλούλα που οι κάτοικοι της μιλούν ακόμη την γλώσσα του Χριστού, την Αραμαϊκή και στη συνέχεια επίσκεψη του Κρακ ντε Σεβαλιέ - του πιο γνωστού φρουρίου των Σταυροφόρων. Θα διασχίσουμε τη Συριακή Έρημο και θα φτάσουμε στην Παλμύρα το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ (7/4)
Η Παλμύρα χτισμένη μέσα σε μια όαση στη καρδιά της ερήμου εντυπωσιάζει με το πλούσιο ελληνικό παρελθόν της. Στην πρωινή ξενάγηση του πιο γοητευτικού αρχαιολογικού χώρου της Μέσης Ανατολής, θα δούμε τα ερείπια του ναού του Μπελ, το θέατρο, την Οδό των Κιόνων και την Αγορά. Θα επισκεφθούμε επίσης, τους περίφημους πυργόσχημους τάφους της και την όαση με την πλούσια αγορά. Συνεχίζουμε για το Χαλέπι. Άφιξη το βράδυ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ (8/4)
Το πρωί θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Συμεών του Στυλίτη με τα επιβλητικά ερείπια. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του Χαλεπίου, της πιο εξωτικής πόλης της Συρίας. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και την παλιά πόλη με το εξωτικό της παζάρι. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση, βόλτες ή αγορές. Σημειωτέον ότι η σκεπαστή αγορά του Χαλεπιού θεωρείται η μεγαλύτερη και πλουσιότερη της Μέσης Ανατολής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ (9/4)
Αναχώρηση για τη Χάμα στην κεντρική Συρία. Καθ'οδόν στάση στην Ελληνιστική Απάμεια, εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο, όπου θα δούμε τα καλά διατηρημένα μνημεία της (κιονοστοιχία, τετράπυλο). Άφιξη στη Χάμα. Χτισμένη στις όχθες του Ορόντη, η πόλη αυτή είναι γνωστή για τους γιγαντιαίους νεροτροχούς της, τις περίφημες Νόριες. Συνεχίζουμε για τη Δαμασκό. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ (10/4)
Πρωινή ξενάγηση της Δαμασκού. Θα δούμε το μεγάλο τέμενος των Ομεγιαδών, με τα Βυζαντινής τεχνοτροπίας ψηφιδωτά, την παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια, την κρύπτη του Απόστολου Παύλου, την έπαυλη Αζέμ και το εκπληκτικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τα ευρήματα της Ουγκαρίτ. Επίσης εντυπωσιάζουν η Συναγωγή της Ελληνιστικής πόλης Δούρα Εύρωπος, και ο τάφος της Παλμύρας, που έχουν μεταφερθεί στο μουσείο. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και αγορές στα σουκ του παζαριού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ ( 11/4)
Πολύ νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω Κων/πολης. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:30.