by

Κωνσταντινούπολη-Βόσπορος- Χάλκη

17-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1η μέρα: Συγκέντρωση στο Iστορικό Μουσείο Αλεξ/πολης και αναχώρηση στις 07.00 πμ. Άφιξη στα ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, είσοδος στην Τουρκία. Μέσω Ραιδεστού, (στάση για ξεκούραση), άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στη Μονή της Χώρας με τις περίφημες βυζαντινές τοιχογραφίες. Eπίσκεψη στο Ενυδρείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στην περιοχή του Ταξίμ. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πλατεία Ταξίμ και στον πεζόδρομο με το τραινάκι την οδό Ιστικλάλ ή προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πρωινό. Αρχίζουμε την ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στα Ελληνικά σχολεία (Ζωγράφειο και Ζάπειο). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μουσείο Ψηφιδωτών κοντά στην Μικρή Αγιά Σοφιά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μέσω του βυζαντινού λιμανιού του Θεοδωσίου (400μ.Χ.)
Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος και προαιρετική επίσκεψη στη σκεπαστή ή αιγυπτιακή αγορά. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κοσμικό κέντρο, με τούρκικη μουσική. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πρωινό. Αναχώρηση για την Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την καρδιά της Ορθοδοξίας, προσκύνημα στον Ι. Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι και συνάντηση με τον Πατριάρχη. Επίσκεψη στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Επίσκεψη σε έκθεση στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Προαιρετική παρακολούθηση εκδήλωσης δερβίσιδων στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

4η μέρα: Μετά το πρωινό επιβίβαση στο λεωφορείο με τις αποσκευές μας και αναχώρηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για το λιμάνι. Παίρνουμε το πλοίο για τη Χάλκη. Επίσκεψη στην Πατριαρχική Θεολογική Σχολή Ελεύθεροι για φαγητό. Επιστρέφουμε στην πόλη .Αποχαιρετούμε την Βασιλεύουσα και μέσω Ραιδεστού φθάνουμε στα σύνορα. Αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις, άφιξη στην Αλεξανδρούπολη.